Queer Shorts Alkmaar

!!!!UITVERKOCHT!!!!

Van Tbilisi, Georgië naar met een ruimteschip het heelal in en van Schagen naar Chicago, de Verenigde Staten. Queer Shorts Alkmaar brengt korte LHBTI+-films van Noord-Hollandse bodem naar het grote scherm. In een mooi programma van vijf korte films en een Q&A nemen jonge filmmakers uit de regio je mee in thema’s als gender en seksualiteit.

Na afloop van de films start de Q&A; voor alle bezoekers van de Queer Shorts is er een glaasje bubbels.

Start: 19:00
Verwacht einde: 20:30
Prijs: €12,50

 

Tickets & Info
Queer Shorts Alkmaar

MEET THE MAKERS

‘Queer in the Zone’ vertelt het verhaal van de Poolse Dawid, een homoseksuele jongen die in een LGBT-vrije zone woont. Hij houdt van zijn stad en heeft er eigenlijk alles wat zijn hart begeert. Maar, hij wordt dagelijks geïntimideerd en bedreigd. En hij is níet de enige.

Er worden mensenrechten geschonden in Polen en dat moet veranderen. We moeten het erover hebben. Want hoe is het mogelijk dat deze zones er zijn en hoe overleef je als queer persoon op zo’n plek?

@beaugeraeds & @miroslawavdboom

 

 

 

 

‘Sommige mensen geloven me niet, sommige mensen begrijpen me niet.’ Wen Long (9) is intersekse. Interwat?

Precies, bijna niemand weet wat dat is. Deze korte documentaire moet daar verandering in brengen. Het is de eerste documentaire vanuit het perspectief van een interseksekind dat zich afvraagt: waarom is het zo belangrijk om een jongen of een meisje te zijn?

@laraaerts74

 

 

‘HEM’ volgt de 26-jarige Dar Nahom en de 16-jarige Finz van der Maat uit Schagen. Zij zijn geboren als vrouw, maar voelen zich niet zo. In ‘HEM’ nemen Dar en Finz je mee in hun transitie.

@merijn.vdmaat

 

 

 

 

 

 

Is Tbilisi’s heden, Chicago’s verleden? 

Gekozen familie, dans, onbegrepen worden door de maatschappij en volledig jezelf kunnen zijn op het podium. Op 9500 kilometer afstand komen twee queer communities bij elkaar in de korte documentaire ‘Ballroom Writes Its Own Story | Thanks God I’m Talented’.

Julian Nisenboim & @sennabrammer

 

 

 

‘Out There’ vertelt het verhaal van Kit, een trans persoon die zich niet thuis voelt in de wereld waarin hen leeft. Om te ontsnappen naar een plek waar Kit herkenning hoopt te vinden, probeert hen een ruimteschip te bouwen. Op het moment dat het niet lukt, ontdekt Kit dat er in hun ruimte meer is dan gedacht.   

@TalesAndTangents