SafeSpace X Museumnacht

Locatie Kunstuitleen
Datum 30 september 2023
Tijd 19:00 - 00:00
Haal hier je kaarten / Get your tickets here

Na een eerste uitverkochte editie neemt Museumnacht Alkmaar de nacht weer over. Samen met SafeSpace Alkmaar brengen we een bruisende mix van kunst, muziek, entertainment en queerness naar de Kunstuitleen. IT’S KARAOKE TIME!!!!!

Wie en wat je allemaal kan verwachten lees je hier!

kunstenaar 11i
Mixed media kunstenaar 11i onderzoekt door een kleurrijke, kritische en nostalgische lens de lieflijkheid van het alledaagse en stelt de vraag: wat als het gewone niet zo gewoon is? Waar liggen de grenzen van het ‘normale’ als veel kleine, alledaagse, saaie dingen voor veel queer mensen nog steeds niet zo vanzelfsprekend zijn? In een kleine expo trekt 11i het banale uit context en plaatst het als centrale elementen in het vormgeven van identiteit, zelfexpressie, verzet en queer joy. In de Kunstuitleen kun je samen met 11i linoprint patches maken van leer, inkt en andere materialen om zo een eigen queeractivistisch statement te dragen op je kleding.

Boots(she/her/they/them)
Boots is een beginnende drag artiest uit Utrecht en tijdens haar performances kan je theatrale, melodramatische en campy lipsyncs verwachten. Daarnaast is Boots een ‘fashion queen’ en maakt zij haar eigen kleding. Boots zoekt d.m.v. haar drag de grens tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid op.

Eli Express (Die/hun en hij/hem)
Mijn naam is Eli Verboket, als drag artiest sta ik bekend als Eli Express. Die/hun en hij/hem zijn de pronouns die ik gebruik. Ik ben 23, trans nonbinair en ik bevind mij nu 5 jaar in het nachtleven van Amsterdam. Als drag artiest, als bartender, als doorhost en als activist.

Tats by Tiny (zij/haar)
Tats by Tiny is not so tiny anymore. Deze Alkmaarse tattoo artist begint flink naam te maken en is momenteel werkzaam in een shop in Amstelveen. Voor Museumnacht komt ze even terug naar haar geboortestad en kan ze jullie voorzien van kleine kunstwerkjes. In de Kunstuitleen zal ze plek hebben voor 25 tattoos. Let op, je kan kiezen uit een selectie ontwerpen en je moet naast je MNA ticket een extra ticket kopen ter waarde van 25,00 euro. Koopje, al zeggen we het zelf! De tickets zijn verkrijgbaar in onze ticketshop, enne op=op!

Locatie: Kunstuitleen Alkmaar
Bergerweg 1
1815 AC, Alkmaar

Haal hier je kaarten / Get your tickets here